Orígens

Un cafè de mitja tarda,

El gener passat, la Marisa i jo ens vam retrobar per posar-nos al dia després d’uns mesos de distància. Ella m’avançava que volia fer una investigació amb dansa sobre el càncer de pit. Jo, li compartia que m’acabaven de diagnosticar. Recordo aquella conversa com si fos ahir. 

Aquest projecte neix fruit de la confiança en la capacitat del cos com a vehicle de benestar, reflexió i canvi personal i social. També, de la curiositat i la necessitat d’avançar en els coneixements i les pràctiques sobre els impactes individuals i col·lectius del càncer de mama.

Confiança en que, a través del gest i del moviment corporal, podem accedir a coneixements i emocions sobre les nostres experiències personals i socials, compartir-los amb el nostre entorn i transformar-los durant el procés. Curiositat per entendre com el diagnòstic i el tractament del càncer de mama s’in-Corpora en els cossos que habita i per desgranar l’entremat d’efectes i afectes que les persones diagnosticades transiten durant el tractament. Necessitat de dotar de nous sentits la malaltia i els seus tractaments, que vagin més enllà de la infantilització, la feminització i la mercantilització actual dels espais simbòlics de les dones afectades i el seu entorn.

Inspirades per referents teòrics i pràctics de l’antropologia corporal, la comunicació pel canvi social, la performance com a eina política, la dansa comunitària, l’educació social i l’art com a pràctica i recerca, aquest projecte de creació col·lectiva pretén recuperar, també, la legitimitat del cos com a eina d’investigació i acció social.

Carolina, comunicòloga, ballarina i investigadora en dansa comunitària i moviment corporal com a eines d’acció-investigació.

Marisa, antropòloga i educadora interessada en l’art com a eina d’acció social.

Anuncios

2 respuestas a “Orígens

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s